Logga in

Tools

PrS_Systems_undersida-gb

Forskning och trender


BEVISAT VIA FORSKNING

Ett antal framstående forskningsinstitut och publikationer har genom åren producerat diverse vetenskapliga rapporter samt trendanalyser. Här samlar vi ett axplock av dessa, där vi själva summerar essänsen ur rapporten som vi ser den, och sedan länkar till originalet. 

“Företag som jobbar med datadrivna beslutsunderlag ökar kraftigt”

harvard

En stor studie inom tillverkande industri i USA (50 000 bolag) illustrerar hur snabbt många förflyttar sig från att skapa strategier som inte är underbyggda via data eller fakta till att just ha detta som krav. I just detta fall så tripplade antalet företag denna medvetna strategi, men det finns skillnader mellan de företag som gjort förändringen och de som stannat kvar i det gamla, läs mer om det här.

“Öka er winrate med 50% med hjälp av Win Loss-analys”

imgresDe flesta säljorganisationer vidhåller att de genomgår någon sorts Win Loss-analys. Men enligt en undersökning gjord av Gartner så är det inte mer än en tredjedel som gör det på ett rigoröst sätt. Och gissa vad? Den minoritet som gör det ser en ökning med upp till 50% i vunna affärer. Läs mer om det här.

“ 3 nycklar för att bygga en datadriven strategi”

mckinseyBig data och analytics har klättrat högst upp på företagens agenda. Tillsammans ger de löfte om samma prestationshöjning vi såg i slutet på 90-talet, när företag helt designade om sina kärnprocesser. Allt eftersom datadrivna strategier sätter sig så blir de en allt viktigare faktor för att kunna differentiera sig mot konkurrenterna. Läs mer om det här.

“Den enskilt viktigaste drivern av säljprestation”

prosaleslogVid en undersökning som gjordes med 682 svaranden från säljledande positioner i Norden konstaterades att Win Loss™ är den avgörande faktorn mellan de som har högst tillväxt och de som har lägst. Läs mer här.

“Datadrivet beslutsfattande, 10 enkla steg att komma igång”

forbesForbes anser att data ska vara en del av kärnan i strategiska beslut i alla bolag, såväl multinationella som små bolag. Data kan ge insikter som hjälper er att svara på nyckelfrågor såsom “hur kan jag öka kundnöjdheten?”. Data leder till insikter som influerar beslut och aktiviteter som förbättrar företagets affär. Här kommer Forbes lista på 10 steg för att skapa ett datadrivet fokus.

 

 
VILL DU VETA VAD VI KAN GÖRA FÖR DIG?

ProSales Win Loss™ hjälper företag med faktadriven säljutveckling.
Vår tjänst säkerställer en försäljningsorganisation i världsklass.
Kontakta Andreas Albiin+46 733 44 77 07
andreas.albiin@prosales.com

KONTAKT

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+