Logga in

Tools

ekologihufvud

Checklista

SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT LOCKA NÄSTA GENERATIONS SÄLJTALANGER

För att få tillgång till detta verktyg måste du vara minst Trendwatch-medlem

Få tillgång Eller logga in

3 tips

1. Främja en engagerande arbetsplats

Millenniegenerationen är vana vid att få omedelbar och kontinuerlig återkoppling. Därför kan det vara bra att diskutera med säljteamet om det lämpligaste sättet att ge just det. Försök ta reda på om man uppskattar flexibel arbetstid, mer frekvent återkoppling, personliga möten. Efter att du samlat in synpunkter från säljteamet ska du inte glömma att kommunicera dina handlingsplaner för att göra säljorganisationen mer engagerande.

2. Ge arbetet ett syfte

Även om vissa delar av jobbet kan vara långtråkiga måste du visa säljarna hur deras ansträngningar bidrar till organisationens mål. Du bör också när så är möjligt koppla säljarnas jobb till god samhällsnytta. På så sätt kan säljarna få en förståelse för hur de genom att sälja era produkter eller tjänster, eller genom att hjälpa kunder, faktiskt gör en insats i samhället. Även ett litet bidrag är värt säljpersonalens engagemang.

ekologihufvud

3. Ge säljarna en chans att ge tillbaka via volontäraktiviteter

Om medlemmarna i säljteamet vill arbeta som frivilliga eller skänka saker – varför inte ge dem möjlighet att delta i volontäraktiviteter? Eftersom millenniegenerationen är intresserade av företagets påverkan på samhället kan de vara villiga att göra en extra insats under arbetet. Företag som HP belönar toppresterande med välgörenhet.

 


 

Jorge Lopez

Trend Analyst, ProSales

Other areas to explore

Hur väl känner du den nya generationens säljare?

Läs vidare

3 tips för att rekrytera millennietalanger

Läs vidare
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+